ÜRÜN GRUPLARIMIZ

PİMAK PROFESYONEL MUTFAK LTD. ŞTİ.
  • Copyright © 2021
  • Her Hakkı Saklıdır.

0850 480 80 84

TEŞEKKÜR
EDERİZ

30. YILIMIZ

Pimak ailesi olarak değerli müşterilerimize ve iştirakçilerimize teşekkür ederiz. İşimize nitelik ve değer ekleyerek hep birlikte olmak ve kalmak dileğiyle...



Ocak Gözü Nasıl Temizlenir ?

Vereceğimiz bu karışım sayesinde Ocak Gözü Temizliği açısından hiçbir derdiniz ve sıkıntınız kalmayacak aksine tüm kir ve paslardan kurtulacaksınız. Malzemelerine bakacak olursak:

Her ne kadar büyük şirketler bu tip durumları pek yapmıyor olsa da ocak gözü temizlemek aslında oldukça kolaydır ve çok basit olan 2 yöntem sayesinde Ocak Gözü tertemiz olup kullanıma hazır bir hale gelecektir. Peki, bu 2 yönteme bakacak olursak:

- Ocak Gözü Temizliği İçin Doğal Karışım

- Ocak Gözü Temizliği İçin Karbonat

Ocak Gözü Temizliği İçin Doğal Karışım

Endüstriyel bir şirket dahi olsanız mutfak her yerde mutfaktır. Bunun en büyük sebebi ise o bölgede yemek pişirildiği için temizlik ve hijyen oldukça ön plana çıkmak zorundadır. İşte size vereceğimiz bu karışım sayesinde Ocak Gözü Temizliği açısından hiçbir derdiniz ve sıkıntınız kalmayacak aksine tüm kir ve paslardan kurtulacaksınız. Malzemelerine bakacak olursak:

- 1 su bardağı sirke

- 1 fincan limon tuzu

- 1 yemek kaşığı sabun rendesi

- 1 litre sıcak su

Peki, asıl önemli olan durum ise bu karışımın uygulanması kısmıdır. Nasıl uygulandığına bakalım:

1. Karışımın içerisinde yer alan bütün malzemeleri mutfakta bulunan bir tencerede sıcak suyun içerisinde karıştırın,

2. Ocak Gözü Temizliği yapacağınız ocak gözlerini su kaynayıp limon tuzu eridikten sonra bu tencerenin içerisine atın. Eğer Ocak Gözü çok kirlendiyse suyun rengi epey değişecektir.

3. Suyun rengi değişmeye başladıktan yaklaşık olarak 5 dakika sonra Ocak Gözü Temizliği uygulamasından başarıyla geçtiği için süzgeç ile dışarıya alın

Bu adımları uygulamanız durumunda Ocak Gözü Temizliği restoran mutfağınız için basit bir hal alacaktır.

Ocak Gözü Temizliği İçin Karbonat

Ocak Gözü Temizliği açısından bir diğer önemli husus ise şüphesiz karbonat olarak karşımıza çıkmaktadır. Ocağınızdan çıkardığınız bu ocak gözlerini içi karbonat ile dolu bir suya atarak veya ıslak bir mutfak süngerinin üzerine biraz karbonat döküp ocak gözünü o bez yardımıyla temizlemek gibi oldukça basit uygulamalar ile Ocak Gözü Temizliği sırasında karbonatın gücünü görebilirsiniz. Karşılaştığınız manzara kuşkusuz tertemiz bir Ocak Gözü olacaktır. Bu doğrultuda endüstriyel bir şirket bile olsanız mutfak temizliklerinin bu tip pratik ipuçları sayesinde çok daha kolay bir şekilde yapılabildiğini bilmeniz gerekmektedir.

Ocak Gözü Temizlemenin Önemi?

Ocak Gözü temizliği hatta genel anlamda endüstriyel tarzdaki ocakların temizliği oldukça büyük bir öneme sahip olan durumlardır. Çünkü bahsettiğimiz büyük işletmelerin ocaklarıdır. Önemli restoranlar, önemli fast – food tüketim yerleri veya yemek şirketlerinin ocak temizliğini düzenli ve özenli bir şekilde yapması gerekmektedir. Hem müşteri memnuniyeti açısından hem de insanların

sizin restoranınıza gelmelerini istiyorsanız mutlaka yukarıda anlattığımız temizlik ipuçlarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü mutfak içerisinde yer alan ocağınızın temizliği sizin restoran olarak dışa vurumunuz ve yansımanız demektir. Ne kadar temiz bir mutfağa ve ocağa sahipseniz denetlemelerden kurtulmuş ayrıca müşteri gözünde oldukça saygın bir yer edinebileceksiniz.