ÜRÜN GRUPLARIMIZ

PİMAK PROFESYONEL MUTFAK LTD. ŞTİ.
  • Copyright © 2021
  • Her Hakkı Saklıdır.

0850 480 80 84

TEŞEKKÜR
EDERİZ

30. YILIMIZ

Pimak ailesi olarak değerli müşterilerimize ve iştirakçilerimize teşekkür ederiz. İşimize nitelik ve değer ekleyerek hep birlikte olmak ve kalmak dileğiyle...



Fritöz Nasıl Temizlenir

Fritöz, pratik kullanımı sayesinde endüstriyel kullanımı oldukça yaygındır. Ancak temizliği konusunda bir takım öneriler mevcuttur. Endüstriyel Fritöz nasıl temizlenir hemen inceleyelim.

Yağ kızartmak için kullanılan fritöz makineleri, özellikle sanayi tipi kullanımıyla yaygın bir kullanım alanı söz konusudur. Fritözünüzü temizlemenin kolay yolları için sizlere bir takım yöntemler önereceğiz. Fritöz, patates kızartması ve kızarmış tavuk yapmanızı sağlayan bir mutfak aletidir. Ev tipi fritözlerin yanı sıra bar ve restoranlarda kullanılan endüstriyel fritözler de bulunmaktadır. Ancak, mutfak işini inanılmaz derecede kolaylaştırırken, bu cihazların bir de dezavantajları söz konusudur.  Bu bağlamda değerlendirildiğinde Fritözün temizlenmesi aslında kolay bir iş değildir.  Çünkü cihazın içerisinde çok fazla yağ birikebilir. Tüm zorluklara rağmen yine de sağlık ve hijyen açısından fritözü sık sık temizlemeniz gerekiyor. Ayrıca, iyi temizlenmiş aletler daha iyi performans gösterir ve daha uzun süre dayanır.

Fritöz Makinesi Sepetinin Temizlenmesi

Fritöz sepeti muhtemelen temizlemesi en kolay kısımdır. Çünkü onu fritözün içinden kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Bazı modellerde bulaşık makinesine bile koyabilirsiniz. Eğer makineye koyamıyorsanız sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkayabilirsiniz. Yağı iyice çıkarmak için bir sünger veya fırça kullanmanızı öneririz. Sepet kirliyse, birkaç saat sıcak su ve deterjan dolu bir kaba koyabilirsiniz. Kuruyan yağ çözüldükten sonra temizlenmesi daha kolay olacaktır. Fritözün içinin temizlenmesi için oldukça kullanışlı ve çok kolay bir yol vardır. Bu da kuru yağı sıyırmak için plastik bir spatula kullanmaktır. Böylece fritözünüzü çizmezsiniz ve sonrasında temizlik çok daha kolay olur. Spatula ile kazıdıktan sonra fritözün içini temizlemeniz gerekir. Bunu yapmanın iki farklı yolu vardır. İlk yöntem için; fritözü su ve deterjanla doldurun. Ardından fritözü çalıştırın ve kaynamasını bekleyin. Fritözü normal kullanım dışında çalıştırmak istemiyorsanız, deterjanlı suyu fritöze dökmeden önce kaynatabilirsiniz. Her iki yöntemde de, kuruyan yağın çözülmesini sağlamak için deterjan suyunu en az bir saat boyunca fritöze koymalısınız. Belirtilen süreden sonra suyu boşaltabilir ve gerekirse deterjan ve su ekleyebilirsiniz. Ardından tüm kalıntıları fırçalayın ve son bir kez sadece su ekleyin. Son olarak tüm suyu ve deterjanı boşaltın ve fritözü temiz bir bezle kurulayın.

Fritöz Makinesi Temizliğinde Sirke ve Kabartma Tozu

Fritöz nasıl temizlenir sorusunun cevabı olarak bir diğer yöntem sirke ve kabartma tozudur. Böylece yağlı kalıntıları temizledikleri için bu yöntem, fritöz temizliği için harikadır. Sirke, fritözünüzü temizlerken size çok yardımcı olabilir. Bu süreç aşağıdaki adımlarla izlenebilir:

1- Fritöze sirke ve su ekleyin.

2- Kapağını kapatıp açın ve kaynamasını bekleyin.

3- Yaklaşık 10 dakika kaynatın.

4- Fritöz kirliyse biraz daha bekleyebilirsiniz.

5- Suyu boşaltın ve kalan yağ lekelerini yumuşak bir bezle silin.

6- Son olarak durulayın ve bir bezle kurulayın.

Kabartma tozu da fritöz temizliğinde çok etkilidir. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

- Kabartma tozunu suyla karıştırarak macun kıvamına getirin ve fritözün en kirli yerlerine sürün

- Ardından yumuşak bir fırça ile ovalayın ve su ile durulayın.

- Temiz bir bezle kurulamaya başlayın

Tüm bu yöntemler, endüstriyel fritöz temizliğinde oldukça etkili yöntemlerdir. Bu yöntemlerin yanı sıra kimyasal deterjanlar kullanılarak da fritöz temizliği sağlanabilir.